Είσοδος Μελών

NewsLetter

captcha

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ASCEN.TEC FORUM

Συνάδελφοι,

 Πέρασαν 10 χρόνια από την προηγούμενη επιτυχημένη (με τα τότε δεδομένα εκείνης της εποχής και τις δυνάμεις της Ομοσπονδίας μας), Κλαδική μας έκθεση στο μικρό εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου Αττικής. Επίσης συμπληρώθηκαν 10 μνημονιακά χρόνια, οικονομικής καταστροφής των ΜμΕ και κοινωνικής κρίσης.

Κατόπιν αυτών, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα και εγχείρημα να προτείνει στη συνεργάτιδά μας, κα Μουρτά, εκδότρια της εταιρείας Τεχνοεκδοτική-TPress, τη διοργάνωση μιας καθαρά Κλαδικής Έκθεσης Ανελκυστήρων στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, τη διεθνή έκθεση “Ascen.tec.

Προσκαλεσμένοι με συμμετοχή στις διαδικασίες και ημερίδες είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον Κλάδο του Ανελκυστήρα.

Όραμα μας με αυτή τη διεθνή έκθεση είναι να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα, τη χρησιμότητα, την επικινδυνότητα και τη νόμιμη λειτουργία των Ανελκυστήρων.

Ευελπιστούμε να αναδείξουμε τη διεκδίκηση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του Κλάδου μας σε συνδυασμό με τη στήριξη της Ελληνικής Βιοτεχνίας, την επανάκτηση της επαγγελματικής υπόστασης του Εγκαταστάτη, Συντηρητή και την προστασία του Επιβάτη του Ανελκυστήρα.

 Συνάδελφοι,

Από αυτή την επίμονη και επίπονη προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος δεν πρέπει να λείπει κανένας. Στη δική μας ευχέρεια και θέληση είναι να αναδείξουμε την αξία του ανελκυστήρα και του Επαγγελματία Εγκαταστάτη, Συντηρητή.

Για την επιτυχία του οράματος μας να δηλώσετε όλοι τη συμμετοχή σας στους τοπικούς σας Συνδέσμους για την οργανωμένη ενεργή συμμετοχή σας.

Σας παρουσιάζουμε το μέχρι σήμερα πρόγραμμα των 3/ων εκδηλώσεων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : "Ascen.tec Forum"

Τη Παρασκευή 10 Μαΐου το πρωί οι εργασίες θα ανοίξουν με τα θέματα :

Τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, τις νέες τεχνολογίες με τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις απομακρυσμένου ελέγχου συστημάτων ανέλκυσης και αναβατορίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι συνεδριάσεις για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Κλάδος με τη συμμετοχή Στελεχών από Υπουργεία, Υπηρεσίες και Επιμελητήρια.

Το Σαββάτο 11 Μαΐου οι εργασίες θα αρχίσουν με τη:

Συμμετοχή ομιλητών από το εξωτερικό σχετικά με τις τεχνολογίες των "Elevator 4.0" που ανταποκρίνονται στα δεδομένα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης αλλά και στα σύγχρονα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν προσκληθεί επίσης, εκπρόσωποι ιδιοκτητών ακινήτων, κατασκευαστών, μηχανικών και όλων όσοι εμπλέκονται στον οικονομικό κύκλο της οικοδομής ώστε να εξετασθεί το μείζον θέμα που αφορά στην ταυτότητα των κτιρίων. Στο ίδιο πλαίσιο θα συζητηθεί το θέμα της αστικής ευθύνης και νομικής προστασίας που βαρύνει ιδιοκτήτες ακινήτων, διαχειριστές πολυκατοικιών, υπευθύνους επαγγελματικών υποδομών.

Κατά τη δεύτερη συνεδριακή ημέρα, εκπρόσωποι παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τη συντήρηση των ανελκυστήρων βιομηχανικού τύπου, τα αναβατόρια οχημάτων, τα ειδικού τύπου ασανσέρ που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση κοινού (όπως εμπορικών κέντρων, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχείων, χώρων εστίασης και θεαμάτων, νοσοκομείων, κλπ.).

Την Κυριακή 12 Μαΐου, οι θεματικές κατευθύνσεις του "Ascen.tec Forum" θα κινηθούν σε τρία επίπεδα:

  1. Στα θέματα ασφαλιστικού χαρακτήρα που απασχολούν τους Εγκαταστάτες, Συντηρητές και τους Επαγγελματίες του Κλάδου.
  2. Στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες εξυπηρέτησης, αρωγής, ενημέρωσης και ανέλκυσης των ΑμΕΑ με έμφαση στην ενημέρωση προσώπων με τύφλωση ή κώφωση, αλλά και στην ασφαλή υποβοήθηση προσώπων με κινητικά προβλήματα.
  3. Στους κανόνες και τις μεθόδους απεγκλωβισμού προσώπων από ασανσέρ.

 

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά. 

επιστολή προς Μέλη ΠΟΒΕΣΑ

Δελτίο Τύπου- Δυστύχημα Κρήτη

Με αφορμή το νέο δυσάρεστο γεγονός με την απώλεια της ζωής της 20χρονης σπουδάστριας σε ανελκυστήρα (κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες) εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείου της.

διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας κο Μακρυκώστα Απόστολο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας από 12 Ιουλίου 2018. διαβάστε περισσότερα

20180725 143616

Δελτίο Τύπου για Πυρκαγιές

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τις καταστροφικές - φονικές πυρκαγιές της Αττικής, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

διαβάστε περισσότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας στην έδρα της Ομοσπονδίας μας, Πειραιώς 118, στην Αθήνα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια τους χορηγούς- προμηθευτές που στηρίζουν το έργο μας: ALPHA MOTION Α.Ε. ALPHA SYSTEM ELECTROLIFT HELLAS ELEVER STAVRAKIS Ikaros Πίνακες Ανελκυστήρων MINOS ELEVATOR SYSTEMS MORIS HELLAS Sta-GE Hellas StamTec Lift Control Panels ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΟΒΕΕ ERGO Ασφαλιστική Α.Ε. ΠΟΛΑΡΙΣ ΕΠΕ Και τέλος τον εκδοτικό οίκο TPRESS και συγκεκριμένα την εκδότρια Κα Μουρτά για την άψογη συνεργασία που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Η συμπαράσταση όλων των παραπάνω μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Κλάδου μας. Ευχόμαστε να σας έχουμε δίπλα μας και την επόμενη χρονιά.

 DSC 0158

  

 

Δελτίο Τύπου 09_03_2018

           Η Ομοσπονδία μας ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. ) από την εργοδοτική πλευρά και η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων   Ελλάδας (ΟΗΕ) από πλευράς   των εργαζομένων, συναντηθήκαμε σήμερα 7-3-2018 με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης         Κο Ανδρέα Νεφελούδη .

διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας

Συνάντηση Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. και Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. με το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κο Ζαφείρη Στράτο στις 20 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: την έκδοση Νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την Εγκατάσταση, Λειτουργία και Συντήρηση των Ανελκυστληρων.

20180220 124042

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Συνάντηση της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Μπαξεβανάκη Δημήτρη στις 15 Δεκεμβρίου 2017. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της εξεταστέας ύλης και η ενεργοποίηση εξεταστικών επιτροπών. σύμφωνα με το ν.3982/11.

20171218 144720